Den engelske julekalender – 8. december 2020

Der er noget fascinerende ved små huse, og det gælder også for peberkagehuse eller brunkagehuse, der på engelsk hedder gingerbread houses. Man mener, at traditionen med spiselige huse ved juletid kommer fra Tyskland – som så meget andet “julet” – og måske var det de små kagehuse, der var inspirationen til eventyret om Hans og Grethe.

Det er sjovt at bage huset selv, og der er masser af opskrifter til den dej, der skal til for at bygge vægge og tag, men hvis man foretrækker den helt nemme løsning, så køber man huset som samlesæt. Alle de forbagte dele og den nødvendige pynt ligger i sættet, og så tager det ingen tid at samle det. Bagefter kan det stå til pynt i julemåneden, hvis man ellers kan holde fingrene væk og ikke nippe af skorstenen…

 

 

Dagens kalendergave er et fint peberkagehus-samlesæt – komplet med små kagemænd – fra “The Gingerbread House” i Yorkshire… og dagens spørgsmål lyder:

 

Hvem var det egentlig, der skrev eventyret om Hans og Grethe? Var det…

  1. H. C. Andersen
  2. Brødrene Grimm
  3. Asbjørnsen og Moe

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: Theo Crazzolara


OBS: Vinderne trækkes af “Findenvinder.dk”, så du kan være heldig mere end én gang…

Vinder 1. december: Jytte fra Hundested

Vinder 2. december: Simone fra Bagsværd

Vinder 3. december: Merete fra Herlev

Vinder 4. december: Ann fra Herning

Vinder 5. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 6. december: Anita fra Fredericia

Vinder 7. december: Bente fra Dianalund