Den engelske julekalender – 5. december 2020

Hay-on-Wye ligger i Wales lige på grænsen til England. Med Black Mountains i baggrunden og udsigt til nationalparken Brecon Beacons ligger byen særdeles malerisk og naturskønt, så alene det er årsag nok til at aflægge den et besøg. Men trods de smukke omgivelser er det nok snarere de årlige litteraturfestivaler og de mange antikvarboghandlere, der har gjort byen så kendt verden over.

Den lille by har nemlig hele 30 boghandlere, der ligger spredt rundt omkring i de stejle gader. De fleste cafeer og restauranter har bøger liggende fremme, så man kan kigge i dem, mens man venter på maden, og hvert år i slutningen af maj/begyndelsen af juni afholdes en af verdens største litteraturfestivaler.

I slutningen af november eller i december afholdes en miniudgave af festivalen, hvor hygge og juleindkøb mikses med musik, litteratur og julekager. Julemanden aflægger byen et besøg, der er højtlæsning både for børn og voksne, der bliver undervist i kunsten at binde bøger ind, og der bliver afholdt forskellige former for litterære konkurrencer.

Dagens spørgsmål lyder: De små kager på det ene billede ligner linser, men er det ikke. Det hedder noget med “pie” og er en engelsk julespecialitet. Hvad er det fulde navn på dem?

  1. Mince pie
  2. Cutie pie
  3. American pie

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Fotos venligst udlånt af Hay-on-Wye festivalen


OBS: Vinderne trækkes af “Findenvinder.dk”, så du kan være heldig mere end én gang…

Vinder 1. december: Jytte fra Hundested

Vinder 2. december: Simone fra Bagsværd

Vinder 3. december: Merete fra Herlev

Vinder 4. december: Ann fra Herning