Den engelske julekalender – 1. december 2020

I seks år har jeg udgivet “Den Engelske Julekalender”, og nu er det igen blevet tid. Hver dag frem til jul skriver jeg et julet engelsk- eller måske nærmere et britisk-relateret indlæg, og hver dag stiller jeg et ikke-ret-svært spørgsmål, som man med sit svar kan vinde en lille kalendergave på.

Én for én bliver de små pakker sendt afsted med Post Nord… og med lidt held når de fleste vel frem inden jul?!

Jeg håber, at du har tid og lyst til at kigge ind – og til at være med i min lille “juleleg”… :-)

I år skal vi – lige som tidligere år – rundt på kryds og tværs i Storbritannien og indfange lidt engelsk julestemning, men allerførst vil jeg fortælle lidt om ét af de mange puslespil, der fylder godt op i min butik lige nu.

Motivet er prins Charles’ Highgrove, der i virkeligheden ligger så skønt i det landlige område vest for London, der hedder The Cotswolds. Haven omkring huset dyrkes efter økologiske principper, og fra haven er der udsigt til det spidse tårn på kirken i den nærliggende by, Tetbury.

På juleversionen kan man se, at snemanden meget passende har fået krone på, og så bliver der sunget julesange, mens træet pyntes. og sneen falder.

Illustrationen til Highgrove-puslespillet er tegnet af engelske Alison Gardiner, og det kan med sine 1000 brikker nok give underholdning til en stor del af juleferien…

Dagens spørgsmål lyder: Foran korsangerne står et får, der er pyntet med en kendt juleplante (det er den, der må kysses under).

Hvad er det nu, den hedder? Er det…

  1. Alpeviol
  2. Mistelten
  3. Kristtjørn

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia