Den Engelske Julekalender – 19. december 2019

Brighton på en solskinsdag er ikke det værste, man har. De smukke hvide og sandfarvede etageejendomme langs havet vidner om, at byen længe har været velhavende englænderes legeplads; elegante hoteller byder på eksklusive værelser med udsigt, og ferielejligheder sælges både her og i marinaen for tårnhøje priser.

Hvis man er inde i byen og vil besøge marinaen, der ligger et pænt stykke derfra, så kan man tage med den lille jernbane, der hedder Volks Railway – opkaldt efter den mand, der designede og byggede den. Magnus Volks elektriske jernbane blev officielt åbnet i 1883, og siden har den fragtet glade feriegæster frem og tilbage langs stranden og Madeira Drive, som strandvejen hedder.

Brighton er kædet sammen med den mere vestligt beliggende Hove. Og selv om de to på mange måder ligner hinanden, så er der alligevel forskelle; Hove er lidt mere afdæmpet, lidt mindre overrendt på en varm dag – men tilsammen komplementerer de hinanden på bedste vis.

Dagens spørgsmål lyder: Brighton gør sig også godt i snevejr, og her er det en del af “the Royal Pavilion”, der er hvidpyntet. På dansk staves ordet pavillon lidt anderledes, men betydningen er den samme, for det er nemlig et… ja, hvad er det nu? 

  1. Lysshow
  2. Lysthus
  3. Læsejl

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

 

Foto: Dominic Alves


OBS: Vinderne trækkes af “Findenvinder.dk”, så du kan være heldig mere end én gang…

Vinder 18. december: Anne fra Rødby

Vinder 17. december: Jytte fra Ringkøbing

Vinder 16. december: Marianne fra Ringe

Vinder 15. december: Simone fra Bagsværd

Vinder 14. december: Jytte fra Hundested

Vinder 13. december: Mona fra Hornbæk

Vinder 12. december: Jonna fra Aabenraa

Vinder 11. december: Anita fra Kolding

Vinder 10. december: Helle fra Vejle

Vinder 9. december: Lise fra Skjern

Vinder 8. december: Helle fra Viborg

Vinder 7. december: Dorit fra Hjørring

Vinder 6. december: Anne-Grethe fra Hedensted

Vinder 5. december: Kirsten fra Hanstholm

Vinder 4. december: Lisbeth fra Aakirkeby

Vinder 3. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 2. december: Birgit fra Nivå

Vinder 1. december: Dorte fra Gedser