Den engelske julekalender – 19. december

De fleste London-besøgende kender Covent Garden, der er proppet med sjove specialbutikker og anderledes cafeer. Det er et spændende område med en meget lang historie, og lidt af den kommer her:

Covent Garden begyndte sine dage som køkkenhave for det kloster, der helt tilbage i det 13. århundrede hørte til Westminster. Haven voksede i omfang og blev efterhånden hele Londons køkkenhave, og i næsten 700 år var Covent Garden forbundet med frugt og grønt.

Da kong Henrik den ottende opløste landets klostre, overdrog han jorden til John Russell, der var den første jarl af Bedford, og den forblev i familiens eje indtil 1918.

I 1630 ønskede den fjerde jarl i Bedford-familien at bygge huse på stedet, og det skulle være fornemme huse, der kunne passe til en gentleman. Han gav opgaven til arkitekten Inigo Jones, der havde rejst meget og hentede sin inspiration fra Italien. Omkring husene tegnede arkitekten et net af helt lige veje, og mellem dem opstod en stor plads – en piazza – der blev den første åbne plads i England.

Mange af de gamle vejnavne stammer fra dengang: King Street og Charles Street fik navn til ære for kongehuset, mens Bedford Street og Russell Street knytter sig til Russell-familien.

(Uddrag af min London-bog)

Apropos navnet Bedford – så er det også navnet på… ja, hvad er det nu, det er…?

  1. En cykel
  2. En knallert
  3. En bil

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia


Vinder 1. december:  Mette fra Esbjerg

Vinder 2. december: Harald fra Greve

Vinder 3. december: Lis fra Helsingør

Vinder 4. december: Marianne fra Ringe

Vinder 5. december: Helle fra Vejle

Vinder 6. december: Kirsten fra Vanløse

Vinder 7. december: Elisabeth fra Nørresundby

Vinder 8. december: Jane fra Odense

Vinder 9. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 10. december: Lone fra Skødstrup

Vinder 11. december: Pernille fra Horsens

Vinder 12. december: Helen fra Vanløse

Vinder 13. december: Kirsten fra Hanstholm

Vinder 14. december: Marianne fra Skanderborg

Vinder 15. december: Gerhard fra Gedser

Vinder 16. december: Marianne fra Brædstrup

Vinder 17. december: Birgit fra Hillerød

Vinder 18. december: Mette fra Herlev