Den engelske julekalender – 5. december

Wales er et land med mange kontraster, og det er det, der er med til at gøre en rejse hertil så spændende. Den nordlige del af Wales er noget mere vild og bjergrig end den sydlige, men uanset hvilken del man vælger, vil man finde vidunderlig natur og masser af slotte og historiske huse.

Snowdonia Nationalpark er en af de ældste nationalparker i Storbritannien og den største i Wales, og det er et område, der er fyldt med historie og legender. De majestætiske bjerge og de dybe, mørke skove har nok været med til at indhylle området i et net af mystik, og selv hvis man ikke tror på den slags, kan man sagtens fornemme dramatikken i naturen.

Hvis man orker, bør man gå op til nogle af udsigtspunkterne, for belønningen venter i form af de mest fantastiske syn, men man har også muligheden for at tage med en bjergbane. Oplevelsen på toppen er lige så god – man er selvfølgelig bare flere om at dele den.

Foto: Peter Burgess

Hvor højt er mon det bjerg – Snowdon – som nationalparken er opkaldt efter? Er det…

  1. Over 1000 cm højt
  2. Over 1000 m højt
  3. Over 1000 km højt

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia


Vinder 1. december:  Mette fra Esbjerg

Vinder 2. december: Harald fra Greve

Vinder 3. december: Lis fra Helsingør

Vinder 4. december: Marianne fra Ringe