Den Engelske Julekalender – 22. december

Hever Castle ligger så smukt i det dejligste engelske landskab, at man kan godt have svært ved at forestille sig, at dette fredfyldte sted har haft så stor betydning for Englands historie. Slottet stammer helt tilbage fra 1270, men meget af det, man ser i dag, er i virkeligheden skabt af en rig amerikaner, der brugte sine mange penge på at restaurere og udvide slottet og den store have.

Slottet begyndte som et forsvarsværk og var senere bolig for nogle af de mægtigste familier i landet. Den mest berømte beboer var Anne Boleyn, der i 1533 blev Henry VIII’s anden hustru og kort efter Englands dronning – omend hun kun var det i knapt 3 år.

Anne Boleyn tilbragte sin barndom på slottet, der havde tilhørt hendes bedstefar, men hun blev i en meget tidlig alder præsenteret for hoffet af sin ambitiøse far. Et ægteskab med en velhavende og magtfuld mand var det ypperste, en kvinde kunne opnå dengang, og selv om selveste kongen lagde an på hende, ville Anne Boleyn ikke nøjes med at være kongelig elskerinde. Det var ægteskab – eller ingenting.

I dag er vi i Kent – og vi kender alle historien om ægteskabet, der inden længe endte grueligt galt. Dagens spørgsmål lyder: HVOR mange hustruer var det, Henrik den ottende havde? Var det fire, seks eller tolv?

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: © VisitEngland/Visit Kent/Hever Castle


1. december: Marie, Roskilde

2. december: Catrine, Allerød

3. december: Helle, Skive

4. december: Helle, Vejle

5. december: Jonna, Svendborg

6. december: Birgit, Nivå

7. december: Susanne, Odense

8. december: Elisabeth, Nørresundby

9. december: Helen, Vanløse

10. december: Britt, Nakskov

11. december: Ane, Charlottenlund

12. december: Tina, Hirtshals

13. december: Kristin, Albertslund

14. december: Gitte, Lejre

15. december: Lone, Rudkøbing

16. december: Anita, Fredericia

17. december: Anita, Kolding

18. december: PiaLovise, Sønderborg

19. december: Marianne, Ringe

20. december: Anna, Glesborg

21. december: Marianne, Nærum