Den Engelske Julekalender – 17. december

Buxton er byen med den højeste beliggenhed – ikke bare i Derbyshire, men i hele England. Den har på mange punkter meget til fælles med Bath, for ligesom den var Buxton besat af romerne, der kaldte byen Aquae Arnemetiae, og ligesom Bath virkede også Buxton som et trækplaster for de mange, der kom for at drikke af det helsegivende, mineralrige vand fra St Ann’s kilde.

For at kunne huse det store antal besøgende byggede Hertugen af Devonshire i 1700-tallet en halvcirkelformet bygning, the Crescent, i ægte Bath-stil, for det var nok hans hensigt, at byen skulle tage kampen op med den populære ”badeby” længere sydpå. Sidenhen kom andre elegante bygninger til, bl.a. operahuset og glaspavillionen i det store parkanlæg midt i byen.

Vandet fra kilden er stadig en bestseller, og Buxton kildevand sælges i flaskevis over hele England. Hvis man vil have en gratis smagsprøve, er det bare at besøge brønden foran the Crescent, hvor vandet strømmer op fra det underjordiske kildevæld.

Billedet er fra Buxton Pavillion Gardens, der blev etableret i slutningen af 1800-tallet. 

Dagens spørgsmål lyder: Hvilket ord forbindes ofte med “kildevand”? Er det tro, håb eller kærlighed.

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: © Ian Parkes


1. december: Marie, Roskilde

2. december: Catrine, Allerød

3. december: Helle, Skive

4. december: Helle, Vejle

5. december: Jonna, Svendborg

6. december: Birgit, Nivå

7. december: Susanne, Odense

8. december: Elisabeth, Nørresundby

9. december: Helen, Vanløse

10. december: Britt, Nakskov

11. december: Ane, Charlottenlund

12. december: Tina, Hirtshals

13. december: Kristin, Albertslund

14. december: Gitte, Lejre

15. december: Lone, Rudkøbing

16. december: Anita, Fredericia