Den engelske julekalender – 17. december 2020

Hvis man kan lide at gå, er der masser af muligheder for at finde spændende og smukke vandreruter i Skotland. Borders Abbeys Way er en rundtur på lidt over 100 km, og ruten linker til flere andre ruter. Man behøver ikke bil for at gå turen, for man kan tage toget fra Edinburgh og bare en time efter være fremme på Tweedbank station med Borders Railway.

Som navnet på ruten hentyder, kommer man til fire klosterkirker, der alle er fra det 12. århundrede, og turen går igennem et meget varieret landskab – langs floder, gennem skove og marker. Undervejs kommer man til flere byer, og én af dem er Jedburgh.

Jedburgh er domineret af et storslået augustinerkloster, der i sin tid var blandt de fineste i Skotland. Trods sin status som ruin kan man stadig få indtryk af, hvor imponerende det må have været, og i besøgscentret kan man ikke bare se de genstande, man har fundet i jorden; man kan også se en fin model af klostret, som det må have set ud i 1500-tallet.

Dagens spørgsmål lyder: Jedburgh er en hyggelig by, der flere gange har været vært for en ganske særlig festival. Hvilken kan der mon være tale om?

  1. Kortfilmfestival
  2. Vandrefestivaler
  3. Vinfestival

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: Ian Britton


OBS: Vinderne trækkes af “Findenvinder.dk”, så du kan være heldig mere end én gang…

Vinder 1. december: Jytte fra Hundested

Vinder 2. december: Simone fra Bagsværd

Vinder 3. december: Merete fra Herlev

Vinder 4. december: Ann fra Herning

Vinder 5. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 6. december: Anita fra Fredericia

Vinder 7. december: Bente fra Dianalund

Vinder 8. december: Gudrun fra Vangede

Vinder 9. december: Birgit fra Hillerød

Vinder 10. december: Pialovise fra Sønderborg

Vinder 11. december: Jonna fra Aabenraa

Vinder 12. december: Birgit fra Virum

Vinder 13. december: Dorte fra Gedser

Vinder 14. december: Lone fra Hørsholm

Vinder 15. december: Annemette fra Nykøbing Mors

Vinder 16. december: Lise fra Skjern