Den engelske julekalender – 16. december 2020

Selv om Cambridge er blevet en stor, moderne og meget livlig by med studerende fra hele verden, er den indre bykerne stadig gammeldags og malerisk.

Floden Cam snor sig dovent igennem byen og giver den en idyllisk og næsten venetiansk stemning, der understreges af en engelsk udgave af Sukkenes Bro. Mange af Cambridges gamle bygninger har en imponerende detaljerigdom og et væld af spir og tårne. Små djævleansigter – de såkaldte gargoiler – kigger flere steder ned på forbipasserende fra deres høje udkigspladser.

Jeg har været i Cambridge en del gange, men jeg husker allerbedst den dag i begyndelsen af december, hvor vi kom dertil i vores meget høje autocamper – og af en fejl endte inde i bycentrum med smalle gader og lave tagudhæng. Det var en ret nervepirrende oplevelse – men det gik. Og bagefter travede vi længe gennem de julepyntede gader for at kigge butikker og købe julegaver med hjem.

Dagens spørgsmål lyder: De ældste og mest berømte universiteter i England er Cambridge og… ja, hvad er det nu, det andet hedder…?

  1. Norwich
  2. Plymouth
  3. Oxford

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: Keith Edkins


OBS: Vinderne trækkes af “Findenvinder.dk”, så du kan være heldig mere end én gang…

Vinder 1. december: Jytte fra Hundested

Vinder 2. december: Simone fra Bagsværd

Vinder 3. december: Merete fra Herlev

Vinder 4. december: Ann fra Herning

Vinder 5. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 6. december: Anita fra Fredericia

Vinder 7. december: Bente fra Dianalund

Vinder 8. december: Gudrun fra Vangede

Vinder 9. december: Birgit fra Hillerød

Vinder 10. december: Pialovise fra Sønderborg

Vinder 11. december: Jonna fra Aabenraa

Vinder 12. december: Birgit fra Virum

Vinder 13. december: Dorte fra Gedser

Vinder 14. december: Lone fra Hørsholm

Vinder 15. december: Annemette fra Nykøbing Mors