Den engelske julekalender – 9. december 2020

Haven ved Hyde Hall begyndte egentlig som nogle få træer på en stormomsust bakke. Jorden hørte til en gård, og der var slet ingen have, da Helen og Richard Robinson overtog ejendommen i 1955. Til gengæld var der murbrokker og byggeaffald overalt, så de nye ejere begyndte med at rydde op og plante flere træer.

Med stor ildhu fik de forvandlet den forsømte jord til noget brugbart, og efterhånden lykkedes det dem at etablere en køkkenhave og plante blomsterbede, men det var en større opgave end ventet. Dels regner det ikke meget i Essex, og dels tørrer den megen blæst jorden ud, så man kunne ikke plante hvad som helst.

Men selv en udsat bakketop kan blive til en dejlig have; det er først og fremmest et spørgsmål om at plante efter omstændighederne og inden for rammerne af det mulige.

Haven er i dag netop kendt for sin store mangfoldighed af planter, og mange af dem vokser normalt ikke på engelske breddegrader. Men de unikke forhold, der gør sig gældende her i denne del af England, giver selvfølgelig grobund for mere specielle planter.

Der er skønne farver i bedene helt frem til oktober, og haven bliver nærmest magisk, når de mange græsser og visne blomster står klædt i rimfrost og et let dække af sne.

Tekst: Mia Folkmann

Foto: RHS / Mark Winwood

Dagens spørgsmål lyder: Haven tilhører i dag den engelske haveforening (RHS), og den kan besøges – også her om vinteren. Hvad er det nu forkortelsen RHS står for?

  1. Regal Horses Show
  2. Royal Horticultural Society
  3. Rural Housing Service

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: Matt Brown


OBS: Vinderne trækkes af “Findenvinder.dk”, så du kan være heldig mere end én gang…

Vinder 1. december: Jytte fra Hundested

Vinder 2. december: Simone fra Bagsværd

Vinder 3. december: Merete fra Herlev

Vinder 4. december: Ann fra Herning

Vinder 5. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 6. december: Anita fra Fredericia

Vinder 7. december: Bente fra Dianalund

Vinder 8. december: Gudrun fra Vangede