Den engelske julekalender – 7. december 2020

Mange af de store historiske huse undergår en forvandling i dagene op mod jul. Alle vegne pyntes efter alle kunstens regler, så de i forvejen så smukke stuer bliver ganske fortryllende, og synet af dem må antænde julehumøret hos de fleste.

Det flotte hus Harewood, der ligger midt mellem Leeds og Harrogate i Yorkshire, er ét af dem, som indbyder til besøg. I år sker det lidt med forhindringer, for mange steder er lukket ned i en del af december – men så må man finde andre udveje. På Harewood har man forvandlet den dejlige have og området omkring huset til et magisk julelandskab med masser af lys og gran og snemandens kane, og på den store terrasse kan man købe ”take away” mad og drikkevarer.

Undervejs på traveturen rundt om søen har man mulighed for at samle kogler og gran til at lave en krans af derhjemme, og i det lille lysthus serveres der varm chokolade. Og mens man varmer fingrene på den, kan man glæde sig til, at Harewood får lov til at åbne sine døre, så man igen kan besøge blandt andet det smukke bibliotek på billedet her.

Dagens spørgsmål lyder: Juletræet i biblioteket er af en ganske særlig art, for hvad er det bygget op af? Er det…

  1. Romkugler
  2. Bøger
  3. Grankogler

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: Tom Arber & Harewood House Trust 


OBS: Vinderne trækkes af “Findenvinder.dk”, så du kan være heldig mere end én gang…

Vinder 1. december: Jytte fra Hundested

Vinder 2. december: Simone fra Bagsværd

Vinder 3. december: Merete fra Herlev

Vinder 4. december: Ann fra Herning

Vinder 5. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 6. december: Anita fra Fredericia