Den engelske julekalender – 6. december 2020

Jeg har en vis forkærlighed for at gå rundt i den tidlige morgengry og tage billeder, der er helt uden mennesker. Så selvfølgelig ønskede jeg at skrive en artikel om det stille London – om den mennesketomme storby, der kun var befolket med duer, gråspurve og måske en enkelt skraldevogn.

Så jeg tog ind til Trafalgar Square ved firetiden for at fange den tyste stemning, jeg forestillede mig – men jeg blev klogere…

Alle vegne var der mennesker. Nogle var på vej til arbejde, mens andre tydeligvis aldrig var nået hjem fra aftenens festivitas. Et par betjente gjorde deres bedste for at vække dem, der så respektløst havde lagt sig til at sove mellem poterne på løverne.

På trappen foran museet sad en flok livlige japanere, der pludrede lystigt og tog fotografier af sig selv og hinanden. Et par gik rundt med dampende varm kaffe, mens de så på Nelson, og nogle overstadige unge mænd prøvede at bade i springvandet uden at blive opdaget af de to betjente henne ved løverne.

Okay, godt. Jeg måtte kapitulere. I stedet for billeder af et neddæmpet London, som de færreste kendte, måtte jeg tage hjem med uforrettet sag. Jeg trøstede mig med friskt morgenbrød og stærk kaffe, før jeg gik i seng igen.

For jeg trængte til at sove. Men London sover aldrig…

Fra min bog om London

Dagens spørgsmål lyder: På billedet er det store juletræ ved at blive rejst, og jeg har i en tidligere julekalender fortalt, at træet er en gave fra… ja hvor var det nu fra?

  1. Norge
  2. Italien
  3. Mexico

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: Matt Brown


OBS: Vinderne trækkes af “Findenvinder.dk”, så du kan være heldig mere end én gang…

Vinder 1. december: Jytte fra Hundested

Vinder 2. december: Simone fra Bagsværd

Vinder 3. december: Merete fra Herlev

Vinder 4. december: Ann fra Herning

Vinder 5. december: Vibeke fra Birkerød