Den engelske julekalender – 2. december 2020

I mange år tog vi til England i juleferien. Vi holdt julen hjemme, og umiddelbart efter helligdagene drog vi afsted til et lejet feriehus. På den måde fik vi “smagen af engelsk jul”, for der var stadig julepyntet til langt efter nytår, og engelsk TV var fyldt med alskens hyggelige udsendelser.

Ét år tog vi til Jersey, for efter nogle lidt kølige ferieoplevelser regnede vi med, at der dog var mildt på Kanaløerne. Det var der så ikke det år!

Vi havde lejet et lille tårn med tre etager, og jeg kan huske, at vi vågnede øverst oppe til en hvidpudret udsigt over øen. Da tårnet lå højt, skulle vi ned ad bakke med bilen for at komme ind og handle i St Helier. Vi kurede lige så stille nedad på islaget, og det var aldeles umuligt at komme op igen. Sneplove og snerydning var ukendte begreber på øen åbenbart…

Det lykkedes os at få fat i noget grus, så vi kunne lægge det som et spor hele vejen op til tårnet og på den måde komme tilbage til varmen. Og derefter holdt vi os indendøre, mens vi pænt ventede på, at sneen og isen smeltede…

Dagens spørgsmål lyder: Kanaløerne – på billedet er det Alderney – ligger nær et europæisk land, der ikke er England. Hvilket?

  1. Italien
  2. Finland
  3. Frankrig

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: Neil Howard


OBS: Vinderne trækkes af “Findenvinder.dk”, så du kan være heldig mere end én gang…

Vinder 1. december: Jytte fra Hundested