Den engelske julekalender – 3. december 2020

I lande med vintersne har man sandsynligvis bygget snemænd siden tidernes morgen. Desværre er der i sagens natur ingen beviser på det, men det vides dog, at en berømt skulptør i midten af 1800-tallet frembragte en særdeles flot og vellignende skulptur af is og sne. Det var i USA, og måske var det snarere en ismand end en snemand?

Også i England blev der bygget løs. På gamle fotos fra kan man se kreative eksempler på snebørn med snehunde blandt andet – og så må vi ikke glemme, at det også var en englænder – Raymond Briggs – der skrev historien om “Snemanden”.

Herhjemme er vores snemænd og snekoner med gulerodsnæser og ternede halstørklæder utroligt hyggelige, og da der hører en udbredt glæde med til at bygge sådanne snefigurer, må vi håbe på nogle hvide vinterdage i år. For hvad kan være bedre end kombinationen af tøsne, røde næser og våde luffer?

Snemænd hører dog ikke bare vinteren til – men også julen, sådan som man kan se på billedet fra en julepyntet butik i Cheltenham. Jeg er dog ret sikker på, at man her har “snydt” med byggematerialet…

Dagens spørgsmål lyder: Mon ikke ethvert barn ved, at snemandens øjne er lavet af… ja, hvad er det nu, de er lavet af?

  1. Kulstykker
  2. Kartofler
  3. Krystaller

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: Mig


OBS: Vinderne trækkes af “Findenvinder.dk”, så du kan være heldig mere end én gang…

Vinder 1. december: Jytte fra Hundested

Vinder 2. december: Simone fra Bagsværd