Den Engelske Julekalender – 17. december 2019

Castle Howard i Yorkshire har tilhørt den samme familie, lige siden det blev bygget for over 300 år siden, så selv om en stor del af huset i det daglige er åben for publikum, er det samtidig et hjem. Det bliver indretningen ikke mindre overdådig af, og huset er spækket med fine møbler, flotte portrætter, gamle mesterværker, udsøgt porcelæn og andre kunstgenstande.

Samtidig med byggeriet påbegyndte man anlæggelsen af en landskabshave, og blandt havebygningerne er De Fire Vindes Tempel – et meget smukt byggeri med fire indgangspartier og mange charmerende detaljer. Her har man serveret frokost for gæster eller bare slappet af med en bog og fri udsigt i alle fire retninger

Landskabshaven omkring Castle Howard er enorm, og man kan gå på opdagelse i timevis. Der er et omfattende netværk af stier i skovområdet, der virker som en kølig oase om sommeren, og det er aldeles fortryllende sted at være om foråret, når de mange forskellige rhododendron og azaleaer blomstrer. De storblomstrede buske stortrives i skovlysningerne og den sure skovjord, og derfor er rhododendron-samlingen her én af de bedste i landet.

Dagens spørgsmål lyder: I ét af Castle Howards værelser står et overdådigt pyntet juletræ – men hvor kommer traditionen med et pyntet træ egentlig fra? 

  1. Kina
  2. Tyskland
  3. Indien

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: alh1


OBS: Vinderne trækkes af “Findenvinder.dk”, så du kan være heldig mere end én gang…

Vinder 16. december: Marianne fra Ringe

Vinder 15. december: Simone fra Bagsværd

Vinder 14. december: Jytte fra Hundested

Vinder 13. december: Mona fra Hornbæk

Vinder 12. december: Jonna fra Aabenraa

Vinder 11. december: Anita fra Kolding

Vinder 10. december: Helle fra Vejle

Vinder 9. december: Lise fra Skjern

Vinder 8. december: Helle fra Viborg

Vinder 7. december: Dorit fra Hjørring

Vinder 6. december: Anne-Grethe fra Hedensted

Vinder 5. december: Kirsten fra Hanstholm

Vinder 4. december: Lisbeth fra Aakirkeby

Vinder 3. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 2. december: Birgit fra Nivå

Vinder 1. december: Dorte fra Gedser