Den Engelske Julekalender – 16. december 2019

En af de ældste og mest spændende bygninger i London er Tower. For næsten tusind år siden – i slutningen af 1060’erne – begyndte Vilhelm Erobreren at opføre det, vi i dag kender som det hvide tårn, og hans efterfølgere gjorde det færdigt.

Tower er et af Londons symboler, ligesom vagterne, der på engelsk hedder Yeomen Warders eller beefeaters, også er det. Yeomen Warders var oprindeligt kongens livvagter, og det har de været siden 1500-tallet. Men i dag har de mere fredelige funktioner; først og fremmest som guider for de tusindvis af turister, der hvert år besøger det historiske sted ved Themsen.

De mange besøgende kommer efter sigende først og fremmest for at se netop vagterne i de særprægede og flotte uniformer, kronjuvelerne og så de seks ravne, der holder til i Tower. Det er en særligt udvalgt Yeoman Warder, der har det betroede erhverv at være ”ravnemester”.

Hver dag skal ravnene lukkes ind i bure, hvor de sover om natten, før de lukkes ud igen næste morgen. De skal passes og plejes, have vand og mad, så umiddelbart er ravnemesteren ”bare” en eksklusiv dyrepasser. Men ifølge legenden står der langt vigtigere ting på spil…

Hvis ravnene forlader Tower, vil det hvide tårn falde sammen og Storbritannien med det. Så der er ikke noget at sige, at man vogter over dem som høge.

Dagens spørgsmål lyder: Ravne er ikke bare kloge, men også ganske store – for de er faktisk på størrelse med en… ja, hvad er det nu for én?

  1. Struds
  2. Kolibri
  3. Musvåge

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia


OBS: Vinderne trækkes af “Findenvinder.dk”, så du kan være heldig mere end én gang…

Vinder 15. december: Simone fra Bagsværd

Vinder 14. december: Jytte fra Hundested

Vinder 13. december: Mona fra Hornbæk

Vinder 12. december: Jonna fra Aabenraa

Vinder 11. december: Anita fra Kolding

Vinder 10. december: Helle fra Vejle

Vinder 9. december: Lise fra Skjern

Vinder 8. december: Helle fra Viborg

Vinder 7. december: Dorit fra Hjørring

Vinder 6. december: Anne-Grethe fra Hedensted

Vinder 5. december: Kirsten fra Hanstholm

Vinder 4. december: Lisbeth fra Aakirkeby

Vinder 3. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 2. december: Birgit fra Nivå

Vinder 1. december: Dorte fra Gedser