Den Engelske Julekalender – 2. december 2019

Den allerældste del af London ligger mellem St. Paul’s Cathedral og Tower, og denne del af byen var engang centrum i romernes London. Her byggede de deres basilika, og oven på dens rester opførte man senere Leadenhall Market, der i dag er et overdækket center med butikker og restauranter.

Den nuværende markedsbygning blev opført i smedejern og glas i 1881, og der er så mange fine detaljer i bygningsværket, som det er værd at lægge mærke til. Måske har det været dragerne over the Pen Shop, Reiss og de andre butikker, der har inspireret til at henlægge Diagon Alley i den første Harry Potter film hertil. I det hele taget bliver Leadenhall hyppigt brugt til filmoptagelser – blandt andet også filmen The Imaginarium of Dr Parnassus.

Der er meget charmerende i Leadenhall Market, og hvis man vil prøve at finde lidt af stemningen fra Charles Dickens bøger, så kan man blandt andet gøre det her.

Dagens spørgsmål lyder: Hvad var nu den danske titel på den allerførste Harry Potter film?

  1. Harry Potter og de Tre Vise Mænd
  2. Harry Potter og Visesangerne
  3. Harry Potter og De Vises Sten

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: Ania Mendrek


Vinder 1. december: Dorte fra Gedser