Den engelske julekalender – 23. december

Snowdon er med sine 1085 meter det højeste bjerg i Wales, men der er mange andre imponerende bjerge i Snowdonia Nationalpark. Mange af dem har været grundlag til megen minedrift i tidens løb, og der har sågar været gravet efter guld. Der er stadig enkelte miner i brug, men nu til dags graver man først og fremmest efter skiffer, der bruges i vid udstrækning til tage og gulve.

Hvis man ikke er så meget for bjergvandringer, kan man sagtens finde muligheder for mindre anstrengende gåture. Med udgangspunkt i den lille by Beddgelert kan man for eksempel finde en rundtur, der i løbet af en halv dags tid fører én gennem det smukkeste fredfyldte område med floder og små vandfald.

Betws-y-coed er en anden malerisk bjergby, der trods de mange turister er værd at besøge. Ligesom Beddgelert ligger denne by i den nordlige ende af nationalparken og er omgivet af bjerge og skov, og de mange små huse i byen er kønne, gamle stenhuse. Byen har tiltrukket besøgende siden 1800-tallet, for allerede dengang begyndte turisterne at strømme til.

I det hele taget virker nationalparken som en magnet – ikke bare på naturelskere, men også på malere, der kommer hertil i hobetal for at forevige de mange smukke scenerier med floder, vandfald og maleriske broer. Og det var netop i Betws-y-coed, at victorianske kunstmalere grundlagde den allerførste egentlige kunstnerkoloni.

Wales har sit eget flag, og på det kan man se et rødt fabeldyr. Hvilket?

  1. En enhjørning
  2. En søslange
  3. En drage

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

 


Vinder 1. december:  Mette fra Esbjerg

Vinder 2. december: Harald fra Greve

Vinder 3. december: Lis fra Helsingør

Vinder 4. december: Marianne fra Ringe

Vinder 5. december: Helle fra Vejle

Vinder 6. december: Kirsten fra Vanløse

Vinder 7. december: Elisabeth fra Nørresundby

Vinder 8. december: Jane fra Odense

Vinder 9. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 10. december: Lone fra Skødstrup

Vinder 11. december: Pernille fra Horsens

Vinder 12. december: Helen fra Vanløse

Vinder 13. december: Kirsten fra Hanstholm

Vinder 14. december: Marianne fra Skanderborg

Vinder 15. december: Gerhard fra Gedser

Vinder 16. december: Marianne fra Brædstrup

Vinder 17. december: Birgit fra Hillerød

Vinder 18. december: Mette fra Herlev

Vinder 19. december: Jytte fra Aabenraa

Vinder 20. december: Anna fra Laen

Vinder 21. december: Simone fra Bagsværd

Vinder 22. december: Annemette fra Nykøbing Mors