Den engelske julekalender – 22. december

Charles Dickens fandt meget af sin inspiration i Londons gader, og han var særdeles observant. Han havde også sin gang på flere pubber, der dengang må have været ret rustikke. Man kan for eksempel sagtens forestille sig, at forfatteren har fundet nogle af sine karakterer på pubber som Ye Olde Cheshire Cheese og The Prospect of Whitby, der stadig kan besøges.

Førstnævnte pub ligger i Fleet Street nummer 145, hvor den blev genopbygget i 1667 efter Londons brand, og stemningen er i høj grad bevaret. Der er stadig herligt dystert i de halvmørke rum, sådan som der var i det 17. århundrede.

The Prospect of Whitby ligger helt nede ved Themsen på adressen Wapping Wall nummer 37. Udefra ser den ældgamle pub meget idyllisk ud, men indvendigt kan man stadig se levn fra Dickens tid med sten på gulvet, øltønder og gamle skibsmaster i baren.

Før i tiden var pubben alt andet end idyllisk, men derimod et sted hvor smuglere og andre skumle personager holdt til. En af de mest berygtede gæster var dommeren John Jeffries, der ikke gik af vejen for at hænge forbrydere op nede ved floden, mens der var lavvande, og så lade tidevandet skylle op over dem. Til minde om dommeren hænger der stadig en bøddels løkke ude over vandet…

Billedet er fra Charles Dickens Museum, der ligger i Doughty Street nummer 48. Museet holder til i det hus, der engang var Dickens – og sommetider arrangeres vandreture rundt i London, så man kan gå i forfatterens fodspor.

Foto: Jayne Lloyd Museum Photography / Charles Dickens Museum

Charles Dickens er jo også kendt for sin julehistorie, men hvad er det nu den hedder…?

  1. En juleberetning
  2. Et juleeventyr
  3. En julesaga

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

 


Vinder 1. december:  Mette fra Esbjerg

Vinder 2. december: Harald fra Greve

Vinder 3. december: Lis fra Helsingør

Vinder 4. december: Marianne fra Ringe

Vinder 5. december: Helle fra Vejle

Vinder 6. december: Kirsten fra Vanløse

Vinder 7. december: Elisabeth fra Nørresundby

Vinder 8. december: Jane fra Odense

Vinder 9. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 10. december: Lone fra Skødstrup

Vinder 11. december: Pernille fra Horsens

Vinder 12. december: Helen fra Vanløse

Vinder 13. december: Kirsten fra Hanstholm

Vinder 14. december: Marianne fra Skanderborg

Vinder 15. december: Gerhard fra Gedser

Vinder 16. december: Marianne fra Brædstrup

Vinder 17. december: Birgit fra Hillerød

Vinder 18. december: Mette fra Herlev

Vinder 19. december: Jytte fra Aabenraa

Vinder 20. december: Anna fra Laen

Vinder 21. december: Simone fra Bagsværd