Den engelske julekalender – 18. december

Cairngorms nationalpark er med sine 4500 kvadratkilometer Storbritanniens største. Faktisk udgør parken hele 6% af Skotland, og det er et fantastisk landskab med ældgamle skove, vidtstrakte hedeområder, floder og søer – et landskab, der er formet gennem årtusinder.

Det er selvfølgelig et paradis for naturelskere og et fantastisk sted at vandre ture, men man behøver ikke at være bjergbestiger; man kan sagtens finde ruter, der ikke nødvendigvis går op over bjergene. Man kan blandt andet følge de gamle drivveje, hvor kvæget blev ført i gamle dage – de er velmarkerede og ikke til at tage fejl af. Eller hvad med ”smuglervejen” – Ladder Road – på knapt 12 km, hvor man før i tiden fragtede den illegale whisky.

Der er masser af dyr og fugle i Cairngorms. Blandt dyrene er der rådyr og kronhjorte, grævling, egern og mår. Vildkatten har fundet sit sidste tilflugtssted her, men den skal man nok være særdeles heldig for at se. Blandt fuglene er der fiskeørnen, tjuren og så selvfølgelig rypen, der ligefrem er gjort berømt af et whiskydestilleri.

Nu vi snakker om whisky, så findes der over 120 forskellige whiskydestillerier i Skotland. Men fælles for dem alle er, at de til fremstilling af whisky bruger en grundlæggende ingrediens. Hvilken?

  1. Kaffe
  2. Kildevand
  3. Kærnemælk

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia


Vinder 1. december:  Mette fra Esbjerg

Vinder 2. december: Harald fra Greve

Vinder 3. december: Lis fra Helsingør

Vinder 4. december: Marianne fra Ringe

Vinder 5. december: Helle fra Vejle

Vinder 6. december: Kirsten fra Vanløse

Vinder 7. december: Elisabeth fra Nørresundby

Vinder 8. december: Jane fra Odense

Vinder 9. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 10. december: Lone fra Skødstrup

Vinder 11. december: Pernille fra Horsens

Vinder 12. december: Helen fra Vanløse

Vinder 13. december: Kirsten fra Hanstholm

Vinder 14. december: Marianne fra Skanderborg

Vinder 15. december: Gerhard fra Gedser

Vinder 16. december: Marianne fra Brædstrup

Vinder 17. december: Birgit fra Hillerød