Den engelske julekalender – 17. december

Den store katedral i Wells dominerer byen, der ellers er én af de mindre. Men det gør ikke spor, at byen ikke er så stor – den er fyldt med gode butikker og cafeer, så der er nok at se og gøre. To gange om ugen er der markedsdage, og folk strømmer til for at købe fra de mange boder, der bliver stillet op på torvet.

Det var de naturlige kilder i undergrunden, der oprindeligt fik folk til at slå sig ned i Wells, og byen har netop fået sit navn fra de kilder, som man stadig kan se i biskoppens palads. Mange af husene i Wells er fra middelalderen, mens andre er af nyere dato, og netop blandingen af stilarter og de smalle gader gør byen meget hyggelig.

Katedralen er et imponerende bygningsværk i gotisk stil, og når man kommer indenfor, kan man se de store “sakseformede” buer, der i sin tid blev konstrueret som en støtte for tårnet, som ellers truede med at bryde sammen. Læg også mærke til uret, der er det næstældste fungerende ur i Storbritannien. Når klokken slår, kommer mekaniske figurer frem – blandt andet riddere med sænkede lanser.

På billedet ser man nogle dyr, der er meget fremme i denne tid. Det er nemlig julemandens dyr – og hvad er nu det for nogle? Er det…

  1. Rensdyr
  2. Dovendyr
  3. Murmeldyr

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia


Vinder 1. december:  Mette fra Esbjerg

Vinder 2. december: Harald fra Greve

Vinder 3. december: Lis fra Helsingør

Vinder 4. december: Marianne fra Ringe

Vinder 5. december: Helle fra Vejle

Vinder 6. december: Kirsten fra Vanløse

Vinder 7. december: Elisabeth fra Nørresundby

Vinder 8. december: Jane fra Odense

Vinder 9. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 10. december: Lone fra Skødstrup

Vinder 11. december: Pernille fra Horsens

Vinder 12. december: Helen fra Vanløse

Vinder 13. december: Kirsten fra Hanstholm

Vinder 14. december: Marianne fra Skanderborg

Vinder 15. december: Gerhard fra Gedser

Vinder 16. december: Marianne fra Brædstrup