Den engelske julekalender – 16. december

Den røde telefonboks, som vi kender og elsker fra besøg i England, kom på gaden i 1936. Ikke alle var dengang begejstrede for  den ”højtråbende” farve, men efter en tid havde man vænnet sig til dem, og snart var der røde telefonbokse overalt. Man skulle på ingen måde blive overrasket over at finde én selv de mest afsides beliggende steder, og der var noget trygt ved at vide, at man altid havde mulighed for at komme i kontakt med omverdenen, uanset hvor man befandt sig. Den slags satte man pris på i tiden før mobiltelefonen.

K6-modellen, som den hedder, blev et symbol på den engelske kultur. Den røde telefonboks blev sendt verden rundt på turisternes postkort og fotografier, og enhver turistbrochure med respekt for sig selv medtog mindst ét billede af den. Telefonboksen var så populær, at der lød et ramaskrig, da telefonvæsenet besluttede at nedlægge dem.

Trods moderniseringsønskerne lykkedes det dog at overtale telefonvæsenet til at bevare og istandsætte en del af de røde telefonbokse. 2000 bokse blev officielt fredede, mens kommuner og lokale flere steder har ”adopteret” en boks eller to, som de ikke ville undvære i gadebilledet.

En stor del af de fjernede telefonbokse har fundet anvendelse til helt andre ting end de oprindelige. Nogle er blevet placeret på pubber, mens andre bruges til havehuse eller brusekabiner. I sidstnævnte tilfælde kunne man måske forstille sig, at man har installeret en telefonbruser…

Telefonboksene er blevet et af Englands ikoner. Et lignende ikon – i samme farve og lignende materiale – må være… ja, hvad tror du…?

  1. Tomaten
  2. Postkassen
  3. Nissehuen

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia


Vinder 1. december:  Mette fra Esbjerg

Vinder 2. december: Harald fra Greve

Vinder 3. december: Lis fra Helsingør

Vinder 4. december: Marianne fra Ringe

Vinder 5. december: Helle fra Vejle

Vinder 6. december: Kirsten fra Vanløse

Vinder 7. december: Elisabeth fra Nørresundby

Vinder 8. december: Jane fra Odense

Vinder 9. december: Vibeke fra Birkerød

Vinder 10. december: Lone fra Skødstrup

Vinder 11. december: Pernille fra Horsens

Vinder 12. december: Helen fra Vanløse

Vinder 13. december: Kirsten fra Hanstholm

Vinder 14. december: Marianne fra Skanderborg

Vinder 15. december: Gerhard fra Gedser