Den engelske julekalender – 3. december

At besøge Dennis Severs hus er mildest talt en oplevelse ud over det sædvanlige. Severs var en amerikaner, der som ung tog til London og senere fandt det gamle hus fra 1724 i Folgate Street – eller måske var det huset, der fandt ham…

Dennis Severs havde længe været tiltrukket af Englands historie og af engelske klassiske film. Han følte sig hjemme i en helt anden tidsalder og fik vel nok lidt af et kulturchok, da han kom til 60’ernes London. I hvert fald besluttede han sig for at leve i en tidsalder efter eget valg og fortsatte sin samling af gamle ting, der kunne bruges til det, han havde i tankerne.

Da han købte sit hus, startede han med at fjerne alle moderne installationer som elektricitet og varme fra værelserne. Han af-moderniserede så at sige huset og førte det tilbage til det, det engang havde været. Derefter skabte han i fantasien en familie af silkevævere og lod dem flytte ind i sit hus.

Fantasifamilien var realistisk nok, for området omkring Spitalfields havde netop tiltrukket mange af de huguenotter, der i 1600-tallet flygtede fra Frankrig – og en stor del af dem havde skabt sig et liv som silkevævere. Det gjorde de så godt, at området – der allerede inden huguenotternes ankomst var kendt for vævearbejder – snart blev kendt som ”væver-bydelen”.

Dennis Severs’ familie kom til at hedde Jervis og bestod af flere generationer, og i husets mange rum kan man se, hvordan de levede. Huset er en tidslomme og en velarrangeret scene, hvor alt virker ægte – men ikke nødvendigvis er det. Det er helheden, der tæller…

(Uddrag fra min Londonbog…)

Foto: Roelof Bakker/Dennis Severs’ House

Som det fremgår af billedet fra stuen bliver der i december pyntet op til jul med gran og røde bånd og alskens julepynt. Så selv om Severs hus er fascinerende på alle årstider – så er et besøg i julemåneden en ganske særlig oplevelse.

Men HVOR var det nu, huset lå? Var det i

  1. Princelet Street
  2. Folgate Street
  3. Fashion Street

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia


Vinder 1. december:  Mette fra Esbjerg

Vinder 2. december: Harald fra Greve