Den engelske julekalender – 2. december

Overalt i Cotswolds ligger små kirker. Mange af dem blev bygget af velhavende uldkøbmænd i taknemmelighed, for det var fårenes uld, der dannede grundlaget for områdets velstand. Af samme grund voksede mange Cotswold-byer anseeligt i løbet af 1700 og 1800-tallet, hvor man producerede store mængder klæde til tøj.

En af de historiske ”uldbyer” er Painswick, og man kan se mange af de gamle bygninger fra byens storhedstid. På den fine kirkegård skulle der stå 99 klippede takstræer, og selv om jeg ikke har talt efter, er der i hvert fald mange. De blev plantet i slutningen af 1700-tallet og klippes hvert år i september.

Dagens spørgsmål lyder: Taks får bær, der i begyndelsen er grønne og umodne, men senere får de en flot (jule)farve. Hvilken?

  1. Blå
  2. Rød
  3. Gul

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia


Vinder 1. december:  Mette fra Esbjerg