Den Engelske Julekalender – 23. december

Der har været vildkatte i Storbritannien i mange tusinde år, men efterhånden er de forsvundet fra England og Wales. I Skotland findes vildkatten stadig, men da antallet af forskellige årsager er gået drastisk tilbage, har man nu indledt et større projekt, der skal sikre dens fremtid.

”Højlandets tiger”, som den også kaldes, er perfekt tilpasset livet i skovene, hvor den jager mindre pattedyr som mus, vandrotter og kaniner. Selv om den på mange måder ligner en større udgave af vores huslige missekat, så er denne vilde kat noget mere ilter af temperament.

Vildkatten er et rigtigt vilddyr; en utæmmelig sjæl, som mange skotske klaner gennem tiden har brugt som symbol. Man ser den sjældent, blandt andet fordi den fortrinsvist jager om natten.

Trods den skjulte eksistens hører vildkatten til i Skotland. Den er en vigtig del af økosystemet, og dens tilstedeværelse i blandt andet Cairngorms nationalpark er et tegn på parkens fine kvalitet.

Selv om vildkatten lever i skyggen af mennesket, er den et ikon – symbolet på Skotlands vilde natur og en del af de skotske legender.

Dagens spørgsmål lyder: Hvilket dyr hører lige som vildkatten til i den skotske natur? Er det strudsen, tjuren eller flamingoen?

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: © Venligst udlånt af Scottish Wildcat Action


1. december: Marie, Roskilde

2. december: Catrine, Allerød

3. december: Helle, Skive

4. december: Helle, Vejle

5. december: Jonna, Svendborg

6. december: Birgit, Nivå

7. december: Susanne, Odense

8. december: Elisabeth, Nørresundby

9. december: Helen, Vanløse

10. december: Britt, Nakskov

11. december: Ane, Charlottenlund

12. december: Tina, Hirtshals

13. december: Kristin, Albertslund

14. december: Gitte, Lejre

15. december: Lone, Rudkøbing

16. december: Anita, Fredericia

17. december: Anita, Kolding

18. december: PiaLovise, Sønderborg

19. december: Marianne, Ringe

20. december: Anna, Glesborg

21. december: Marianne, Nærum

22.december: Grethe, Hadsund