Den Engelske Julekalender – 21. december

Der har boet mennesker  i det sydøstlige hjørne af England i tusinder og atter tusinder af år. Nogle af vores allertidligste menneskelige forfædre holdt til i Norfolk, og de ældste fund af menneskeskabte redskaber er derfor herfra. Senere blev området nærmest center for metalarbejder, og mange spændende og flotte fund fra bronzealderen kan i dag ses på British Museum i London.

Langt senere kom romerne til Norfolk, efterfulgt af vikingerne og senere af normannerne fra Frankrig. Det var dem, der i 1096 begyndte at bygge den flotte katedral i Norwich og den kilometerlange mur omkring byen, og samtidig byggede man utallige kirker og klostre rundt omkring i regionen.

Norfolks The Broads er en serie søer, der er kædet sammen af menneskeskabte floder, så der danner et net af vandveje på over 300 kvadratkilometer. En stor del af Englands sjældne dyr og fugle findes her, og man vil opdage en helt anden verden, hvis man begynder at udforske dette område enten på cykel eller til fods.

I dag er vi altså i Norfolk, og én af de ting, der kendetegner området, er de mange møller. De blev oprindeligt bygget for enten at male mel til bagerierne eller for at pumpe vand væk fra lavtliggende områder, så der kunne dyrkes på dem.

Dagens spørgsmål lyder: Hvad er det, man gør, når man maler korn? 1. Man knuser kornet. 2. Man giver kornet en farve. 3. Man pynter kornet.

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: © VisitEngland/Broads Authority/Julian Claxton


1. december: Marie, Roskilde

2. december: Catrine, Allerød

3. december: Helle, Skive

4. december: Helle, Vejle

5. december: Jonna, Svendborg

6. december: Birgit, Nivå

7. december: Susanne, Odense

8. december: Elisabeth, Nørresundby

9. december: Helen, Vanløse

10. december: Britt, Nakskov

11. december: Ane, Charlottenlund

12. december: Tina, Hirtshals

13. december: Kristin, Albertslund

14. december: Gitte, Lejre

15. december: Lone, Rudkøbing

16. december: Anita, Fredericia

17. december: Anita, Kolding

18. december: PiaLovise, Sønderborg

19. december: Marianne, Ringe

20. december: Anna, Glesborg