Den Engelske Julekalender – 19. december

For historieinteresserede er byen Chester en perle, for man kan finde spor fra fortiden så mange steder. Gå for eksempel en tur rundt på bymuren, der er over 3 km lang og næsten komplet. Undervejs passerer man den flotte katedral fra 1092, og fra den nordlige del af bymuren kan man se kanalbådene sejle på Shropshire Union Canal fra 1700-tallet.

Man kan også selv se Chester fra ”vandsiden”, hvis man tager med på en afslappet tur på floden, og det er egentlig ganske passende, når man tænker på, hvor stor betydning floden har haft. Chester var i middelalderen en betydningsfuld havneby, for dengang var floden Dee en god del større end nu. I det 15. århundrede begyndte floden at tørre ud og svinde ind – og det samme gjorde handelsflåden.

Personligt er jeg allermest begejstret for The Rows – de smukke, gamle huse fra middelalderen, hvor butikkerne ligger i to etager. Overdækkede gange gør det muligt at gå tørskoet og kigge vinduer, og mellem butikkerne ligger hist og her en restaurant eller en pub – blandt andet The Old Boot Inn fra 1643.

I dag er vi i Chester, hvor vi i øvrigt har været før i dette års julekalender. Og dagens spørgsmål lyder: Hvad betyder navnet på den gamle pub fra 1643?

Er det 1. Den Gamle Båd, 2. Den Gamle Kone eller 3. Den Gamle Støvle?

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: © VisitEngland/Marketing Cheshire


1. december: Marie, Roskilde

2. december: Catrine, Allerød

3. december: Helle, Skive

4. december: Helle, Vejle

5. december: Jonna, Svendborg

6. december: Birgit, Nivå

7. december: Susanne, Odense

8. december: Elisabeth, Nørresundby

9. december: Helen, Vanløse

10. december: Britt, Nakskov

11. december: Ane, Charlottenlund

12. december: Tina, Hirtshals

13. december: Kristin, Albertslund

14. december: Gitte, Lejre

15. december: Lone, Rudkøbing

16. december: Anita, Fredericia

17. december: Anita, Kolding

18. december: PiaLovise, Sønderborg