Den Engelske Julekalender – 18. december

Hampton Court var blot ét af Henrik VIIIs mange slotte. Egentlig var det kardinal Thomas Wolsey, der byggede slottet som pragtbolig for sig selv, men ti år senere overgav han det – mere eller mindre frivilligt, kan man forestille sig – til kongen.

Henrik VIII benyttede i høj grad Hampton Court som sit fristed. Her kunne han afholde store fester og opvarte sine gæster i stil; her kunne han spille tennis på slottets tennisbane, og han kunne jage i den store dyrepark, der omgav slottet.

Senere overgik slottet til William III, der bosatte sig på slottet med sin dronning Mary. Han fandt slottet håbløst gammeldags og slet ikke efter sit ønske, men der var ikke penge til at rive det hele ned og starte forfra. Så i stedet begyndte han at bygge om på slottet.

William III døde, før han nåede at færdiggøre sine moderniseringer, og derfor er Hampton Court i dag en forunderlig og fascinerende sammenblanding af to meget forskellige arkitekturer fra to meget forskellige tidsaldre.

I dag er vi i Surrey, hvor Hampton Court har været åben for publikum siden 1838, og der er meget at se – blandt andet et chokoladekøkken og en verdensberømt labyrint.

Dagens spørgsmål lyder: Hvad er det nu, man fremstiller chokolade af? Er det kakaobønner, kakaoærter eller kakaoæg?

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: © VisitBritain / Britain on View


1. december: Marie, Roskilde

2. december: Catrine, Allerød

3. december: Helle, Skive

4. december: Helle, Vejle

5. december: Jonna, Svendborg

6. december: Birgit, Nivå

7. december: Susanne, Odense

8. december: Elisabeth, Nørresundby

9. december: Helen, Vanløse

10. december: Britt, Nakskov

11. december: Ane, Charlottenlund

12. december: Tina, Hirtshals

13. december: Kristin, Albertslund

14. december: Gitte, Lejre

15. december: Lone, Rudkøbing

16. december: Anita, Fredericia

17. december: Anita, Kolding