Den Engelske Julekalender – 15. december

Cornwall grænser op til Devon, men er ellers omgivet af hav på tre sider. Det flotte lys og den specielle atmosfære virker dragende på kunstnere, der ikke har besvær med at finde gode motiver her, ligesom de milde temperaturer, den afslappede stemning og de mange gode strande lokker pensionister og turister til.

Årets varme måneder byder på rigtig mange solskinstimer, og vinteren i Cornwall er relativt mild. Det sidste nyder også planterne godt af, og der er mange spændende haver med tropiske planter og træer.

Cornwalls byer er meget forskelligartede. Polperro med de stejle gader er særdeles kendt, og selv om turisterne strømmer til, er byen så charmerende, at den trods mylderet er værd at besøge. På nordkysten ligger Newquay, der er populær på grund af de mange gode strande, de fine muligheder for surfing og det lystige natteliv. Hvis man snarere er til noget mere fredeligt, er Fowey med de brostensbelagte gader og Port Isaac et godt valg.

Skønt kysten og alle de kystnære glæder er så tillokkende, må man ikke glemme at søge ind i landet også. Her ligger blandt andet Bodmin Moor – et naturskønt og vildt område med floder og søer, gammel egeskov og store tørvemoser. Her slog bronzealderens bønder sig ned for at jage og dyrke jorden, og man kan stadig se mange spor fra den tid.

Dagens billede er fra Mousehole i Cornwall. Endnu én af de charmerende små byer, som der er mange af i Cornwall. 

Dagens spørgsmål lyder: Byens navn bringer tanken hen på et dyr… hvilket? Er det en hest, en elefant eller en mus?

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: © Alex Liivet


1. december: Marie, Roskilde

2. december: Catrine, Allerød

3. december: Helle, Skive

4. december: Helle, Vejle

5. december: Jonna, Svendborg

6. december: Birgit, Nivå

7. december: Susanne, Odense

8. december: Elisabeth, Nørresundby

9. december: Helen, Vanløse

10. december: Britt, Nakskov

11. december: Ane, Charlottenlund

12. december: Tina, Hirtshals

13. december: Kristin, Albertslund

14. december: Gitte, Lejre