Den Engelske Julekalender – 7. december

Cambridge universitet er det næstældste i verden og regnes for at være et af de fem bedste. I over 800 år har universitetet spillet en umådelig vigtig rolle for menneskers udvikling og lagt et grundlæggende fundament for opdagelser, opfindelser, nytænkning og kunst.

Universitet består af 31 kollegier, forskellige fakulteter og andre institutioner, og mange berømte elever har haft deres gang her – Charles Darwin var én af dem. Da hvert college har sin bygning – den ene mere spektakulær end den anden – er der ikke noget at sige til, at universitet i så stor grad har sat sit præg på Cambridge.

Kings College udgør en grundlæggende del af universitetet og stammer helt tilbage fra 1400-tallet, hvor byggeriet blev påbegyndt af Henrik den sjette. Den tilhørende kirke, King’s College Chapel, er et imponerende bygningsværk med vifteformet, hvælvet loft og fantastiske glasmalerier, der dækker to tredjedele af væggene. Det er her, King’s College Choir holder til, og hvis man er heldig, kan man høre det verdensberømte kor synge aftensang.

I dag er vi altså i Cambridge med det berømte universitet. Der er en anden by i England, der har et næsten lige så berømt universitet – og hvad hedder mon den by? Er det Plymouth, Lincoln eller Oxford?

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: ©VisitBritain / Britain on View


1. december: Marie, Roskilde

2. december: Catrine, Allerød

3. december: Helle, Skive

4. december: Helle, Vejle

5. december: Jonna, Svendborg

6. december: Birgit, Nivå