Den Engelske Julekalender – 5. december

For blot hundrede år siden var Glasgow en udpræget industriby med storproduktion af skibe og jernbaner. Bygningen af de kæmpestore luksuslinere foregik her, hvor berømtheder som Queen Elizabeth og Queen Mary blev til.

I dag er Glasgow i høj grad en by med kontraster, for her er både smukke gamle bygninger som den store katedral, der blev bygget i det 13. og 15. århundrede, klassiske bygninger fra det 18. og 19. århundrede og supermoderne strømlinede glashuse, der er dukket op i løbet af de seneste år.

Glasgow er også en universitetsby med studerende fra hele verden, og universitetet er et af Storbritanniens ældste, for det går helt tilbage til 1451.

I dag er vi i Glasgow – Skotlands største by og en by med et særdeles rigt kulturliv. Bygningen på det smukke julebillede er et museum for moderne kunst – forkortet kaldet GOMA.

Dagens spørgsmål lyder: Hvad står forkortelsen GOMA for?

1. Glasgow Old Men’s Association

2. Gallery of Modern Art

3. Et slangudtryk for noget, der smager godt 

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: © Paul Robertson

 


1. december: Marie, Roskilde

2. december: Catrine, Allerød

3. december: Helle, Skive

4. december: Helle, Vejle