Den Engelske Julekalender – 4. december

Trods navnet er der ikke noget nyt ved New Forest – snarere tværtimod. For skoven blev anlagt i 1079 af Vilhelm Erobreren, der ønskede et område at jage hjorte i. I årenes løb har skoven været leveringsdygtig i forskellige råvarer, blandt andet tømmer til bygning af kongens skibe, og i skovens åbne områder har de lokale haft deres kvæg og grise gående.

Den praktik med fritgående dyr findes stadig. I dag ser man ofte kvæg og de ponyer, som området er blevet så kendt for, gå løs både i naturen og inde i byerne i New Forest. Det sidste kan der komme meget sjov ud af, for dyrene har ikke altid lyst til at flytte sig for bilerne – basta!

I dag er vi i Sydengland, hvor den store nationalpark New Forest er et yndet feriested for englænderne – og et fristed for mange dyrearter. 

Dagens spørgsmål lyder: I hvilket område – county – ligger New Forest? Er det Northumberland, Hampshire eller Cornwall?

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: ©VisitEngland


Vindere:

1. december: Marie, Roskilde

2. december: Catrine, Allerød

3. december: Helle, Skive