Den Engelske Julekalender – 2. december

Der er mange sjove og hyggelige julemarkeder rundt omkring i England, men efter min mening har de bedste et victoriansk tema med stemning og musik fra gamle dage. Her understreges den autentiske atmosfære af maleriske skikkelser med sodsværtede ansigter og udtrådte sko: Gadedrenge, der kun er ude på utyskestreger; tandløse mænd og kvinder, der rister kastanjer og synger julesange med høje, falske stemmer, drilagtige lommetyve og lurendrejere, der falbyder deres varer på bedste vis.

I den anden ende af den victorianske skala ser man fint udklædte damer med knapstøvler og muffer, der står og snakker hyggeligt med hinanden, og herrer med vest og stok, der promenerer og måske får sig en lille én. Sådan i al venskabelighed.

De mange boder er bemandet af udklædte handlende, og alle vegne dufter der dejligt af jul. Lokale kunstnere sælger håndarbejder; der er gaveboder, blomsterhandlere, smagsprøver og masser af lækkerier til at tage med hjem, og der er optræden, messingorkester og korsang.

I dag er vi i Worcester i Midtengland, hvor man har ét af de bedste victorianske markeder. Hele 200 boder fylder de gamle gader med dufte og farver, og det er utroligt hyggeligt. 

Worcester er i det hele taget en dejlig by, der også er kendt for sin flotte katedral – og for en sovs, der er typisk engelsk.

HVAD hedder mon den? Er det Hereford sovs, Birmingham sovs eller Worcester sovs?

Send en mail med din løsning til info@anglofilia.dk – så deltager du i dagens lodtrækning om en lille kalendergave, der bliver sendt med posten. Vinderen får besked pr. mail – og vindernavnene (kun fornavn og by) bliver offentliggjort her på siden den følgende dag.

Mange julenissehilsner
Mia

Foto: ©Mia Folkmann


Vindere:

1. december: Marie, Roskilde